Roskildefestival i gummistøvler

Roskildefestival i gummistøvler

Hvert eneste år afholdes der Roskildefestival i Danmark og det er blevet et tilløbsstykke for mennesker fra hele verden. Specielt landende omkring Danmark sender mange mennesker til denne begivenhed og derfor har vi i flere år set mere end 40.000 mennesker samle sig i kæmpe teltlejre og hvad der ellers bliver stablet på benene.

Roskildefestivallen handler om musik, druk og samværd og mange deltager år for år.

Men er det første gang du skal af sted, så gør du klogt i, at tale med en der har været af sted før, så du er sikker på at få alle de nødvendige ting med.

Grej til festival

Det er nok en god ide, at tage en tandbørste og lidt tandpasta med når du skal drikke, spise og more dig i op mod en uge. Men ting som skiftetøj, gummistøvler og en varm trøje/jakke, er også vigtige ting.

Selvom metrologerne siger at været bliver godt, så kan festivalpladsen hurtigt blive til en mudret plads, hvor man bliver snavset helt op til knæene hvis ikke man er klædt ordentligt på.

Udover det rigtige tøj, så skal du også tænke på ikke at tage for meget med. Da du sikkert kommer til at sove i et telt, så er der grænser for hvor godt man kan beskytte sine ting og hvert år bliver der stjålet ting for mange tusinde kroner fra telte og lommer. Kan du undvære din iPod, dit kamera og lignende ting som kunne være sjove for tyve at stjæle, så er det klogt at lade dem blive hjemme.

Hængelås eller kædelås

Sørg for at tage en lås med til tasker og teltet. Selvom man kan sprætte ting op, så skal der alligevel lidt mere til og mange vil gå videre til et andet telt og en anden taske, hvis de ser at der sidder en lås på. Det er alle de små ting der gør det hele lidt mere behageligt at være på festival.

Myggespray mv.

På festivaller er der ikke kun fulde mennesker, men også myg og andre insekter. Sørg derfor for at have myggespray med som minimum og gerne en creme der kan tage kløe eller solskoldning. Solcreme er naturligvis et must hvis vejret er godt. Der er ikke noget værre ned at blive rød som en hummer og dermed ikke kunne nyde resten af weekenden fordi man har ondt over det hele.

Aloe vera cremer er også godt til at dæmpe smerten hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Tal med en kender

Som sagt er det en god ide, at tale med en person som har været med på sådan en festival før. Sæt dig sammen med vedkommende og lav en liste over de ting som I bør have med. Hvem ved, måske du kan komme på noget som han/hun ikke havde tænkt på, så det bliver til jeres begges fordel.

Heldigvis kan du også læse en masse praktisk information på festivallens egen hjemmeside. Se mere her om alle de forhold der gør sig gældende: http://roskilde-festival.dk/praktisk/

Slutteligt, så vil jeg bare ønske dig en rigtig god festival uden for mange skader.

Omkring Forfatteren:
Som far til en lille dreng er der altid noget at se til. Sammen med en gruppe andre skribenter holder vi denne side fyldt med ting der optager os i hverdagen.