Kursus i LinkedIn og computerhjælp

Computerhjælp kan indeholde mange forskellige ting. At få din computer til at virke, at bruge den til dit arbejde eller at lære internettets goder at kende. Men computerhjælp kan også betyde at få mere ud af internettet end mail og sjove billeder – for eksempel i form af et LinkedIn-kursus.

LinkedIn er et socialt netværk, men til forskel fra Twitter, Facebook og Google Plus profilerer LinkedIn sig som et professionelt netværk. Det betyder, at der ikke er plads til tilfældig småsnak på LinkedIn. Her handler det i stedet om at være forbundet med forretningspartnere og kolleger, og formålet er ikke at holde kontakten med moster Oda, men at være i stand til i fremtiden at bruge LinkedIn til at finde et job.

At bruge LinkedIn er ikke ligetil og kræver både indsigt i LinkedIn’s systemer, herunder især hvordan søgefunktionen virker og hvordan man optimerer ens profil, samt indsigt i generel online branding. Ens indsats på LinkedIn bør ikke stå alene, men kan kombineret med en generel strategi for online branding være dét, der giver en drømmejobbet i sidste ende. Det kan du lære meget mere om, tager du et kursus i LinkedIn, hvilket både er muligt online og offline den dag i dag.

LinkedIn anerkendt og brugt – også i Danmark

LinkedIn, der blev startet cirka samtidigt med Facebook for et årti siden, er i dag et anerkendt socialt netværk med mange hundrede brugere. Som du vil lære om på et kursus i LinkedIn bruges netværket ikke til at dele din mad eller oplevelser fra dagen. Netværket bruges til professionelle relationer.

Har du mange forbindelser på LinkedIn, en veludfyldt profiltekst samt et godt CV at trække på, sætter du dig selv i en særdeles fordelagtig situation i forhold til at finde et nyt job, skulle du få brug for det en dag.

En nyhed på DR.dk fra 23. november 2012 beskriver, hvordan flere og flere arbejdsgivere er begyndt at bruge LinkedIn som værktøj til at finde deres kommende medarbejdere. Alene derfor skal du være tilstede på netværket. Derudover vil din LinkedIn-profil være et godt resultat i søgemaskinerne, hvis man søger på dit navn – et bedre resultat end en Facebook-profil med knap så charmerende billeder eller en negativ notits i en avis fra en sur nabo. Alt dette, og meget mere, vil du blive sat ind i, tager du et kursus i LinkedIn.

Computerhjælp til at få det bedste ud af internettet

Ønsker du aktivt at bruge internettet til at finde et job, bør LinkedIn som nævnt ikke stå alene. Får du computerhjælp med henblik på i fremtiden at finde et job på internettet, vil du også være nødt til at gøre brug af medier som følger (vi taler her om proaktiv online reputation management):

Egen blog
– en blog vil typisk være det første resultat, der kommer op på en søgning på dit navn. Brug den til at profilere dig selv.
Twitter-profil – ligesom LinkedIn-profiler ranker Twitter-profiler også ganske vel. Det samme kan siges om Google Plus-profiler.
Positive avisartikler eller lignende omtale – er du omtalt som ekspert, kan du lige så godt lade verden vide det ved en søgning på dit navn.

Internettet er måden at finde et job på i fremtiden. Bliv klogere på dine muligheder med et kursus i LinkedIn og generel computerhjælp!

Vil du vide mere? Så læs om IT-hjælp og LinkedIn her:
Solutio – it-hjælp og serverdrift.
Lalini – Kurser og workshop i online synlighed
BFIH – Certificeret hosting

Omkring Forfatteren:
Jeg er vild med alt på nettet og følger med i det jeg kan nå. Og så sælger jeg ungernes brugte legetøj online