Office kursus – hvorfor skal du vælge det

Office kursus – hvorfor skal du vælge det

Jeg kunne også have kaldt mit indlæg her for – hvad er fordelen ved et Office kursus istedet for et alm. power point, excel eller word kursus. For i min verden er der en kæmpe stor fordel i at tage et Office kursus ved en af de kursusleverandører der kan levere det. Men hvorfor? Hvad er det forskellen er på at tage et Officekursus og ikke bare et excel kursus, eller lign.

Forskellen er egentligt meget simpel – kommer man på et kursus i et enkelt program, så er der naturligt nok fuld fokus på det enkelte program, og når man er færdig med kurset så kan man alt indenfor det program. Det er bare ikke altid super hensigtsmæssigt – for selvom man er super hardcore ekspert i Excel, er det ikke sikkert man kender til den optimale løsning på ens problem. Grundet at der i den optimale løsning skal bruges Power Point sammen med Excel. Hvis man derimod kommer på et Office kursus, hvor der er mere fokus på at få løst de dagligdagsopgaver man har og man her inddrager hele office pakken så vil man bagefter kunne opnår langt større besparelser på tiden.

Det optimale Office kursus, det bygger du selv udfra dine kompetencer, dine ønsker til kursus og ikke mindst selvfølgelig hvor mange penge du har til rådighed. Men sætter du dig sammen med en instruktør og køber eksempelvis 2-4 dages officekursus så skal du sammen med ham/hende definere hvad dit kursus skal indeholde. Her vil jeg anbefale dig at tage fat i de dagligdagsopgaver du sidder med. Eksempelvis – sidder du med rapportering af månedsregnskab, analyseresultater fra websiden eller anden form for rapportering så kunne det måske være interessant at arbejde med både Power Point, excel formler, pivottabeller og ikke mindst VBA programmering.

At finde sådan et kursus ude i byen, hvor man kan være sammen med andre fra andre virksomheder, det bliver nok svært. PLus at finder man endelig et kursus, der ligner dette så vil der sidde 5-7 andre personer der kommer med hver deres projekter som nok ligner dine opgaver men alligevel er meget forskellige. Så det vil være svært at få den tid allokeret der skal til, for at du kan få et mere eller mindre færdigt produkt med hjem.

Så kig efter et virksomhedstilrettet office kursus, hvor du kan få kurset præcist som du vil have det – det vil du og din arbejdsgiver få absolut mest ud af. Det kan synes noget dyrere end et alm. kursus, men du skal overveje udbyttet op imod hvad din initielle kursusafgift er og så er det pludselig ikke så dyrt længere. Desuden kan det være et stor fordel at tage en kollega med på kurset, så I er to eller flere til at suge viden til jer og ikke mindst komme med indspark undervejs til jeres perfekte løsning på opgaven i kom med.

Hvis du gerne vil vide lidt om hvad der foregår i Officepakken inden du kaster dig ud i et større kursussetup – så tjek ved Microsoft for beskrivelser af officepakken.

Så hvad skal der til for at du og din arbejdsgiver køber et Office kursus med fokus på dine og dine kollegaers dagligdags gøremål, for at få det optimeret?

 

Omkring Forfatteren:
Jeg hedder Christian, jeg er passioneret IT underviser med hang til at motivere og glæde folk på mine kurser. Jeg arbejder meget med teambuilding og de teknikker der er i teambuilding til at lære folk nye og meget komplekse emner indenfor IT.