Mobilt bredbånd og vaner

Mobilt bredbånd og vaner

Det er pudsigt, som den teknologiske udvikling fra tid til anden, kan have afsmittende effekt på noget helt andet end netop den teknologi, der aktuelt er tale om. Det kom jeg til at tænke på forleden, da jeg var på vej til et forretningsmøde i København.

Tidligere kørte jeg altid turen fra Odense til København i min bil, når jeg skulle til et møde i hovedstaden, hvilket jeg er mindst en gang hver anden uge. Nu har jeg ændret den vane, så jeg nu tager toget i stedet for. Nogle mener, at det er til gavn for miljøet, men det er nu en helt anden parameter, der har fået mig til at lave om på mine rejsevaner.

Jeg fandt ud af, at hvis jeg anskaffede mig mobilt bredbånd til min bærbare computer, kunne jeg sidde ganske roligt i toget og udnytte cirka en times transporttid til at få noget arbejde fra hånden. Jeg vil ikke ligefrem sige, at jeg også mødte mere veludhvilet frem til mit møde, for jeg har egentlig aldrig følt det anstrengende eller stressende at køre i bil, men i nogle tilfælde kan jeg nu møde mere velforberedt op til møderne, hvis jeg ikke har andet en forberedelserne at bruge tiden i toget på.

Hjemme på kontoret har jeg et super hurtigt bredbånd, men hastigheden på mit mobile bredbånd er absolut til at leve med, og mange af de ting, jeg arbejder med på den bærbare computer er filer, jeg har lagt ind på computeren, og så er arbejdshastigheden jo uafhængig af bredbåndets hastighed.

Efter lidt søgen fandt jeg frem til et ganske billigt mobilt bredbånd til min bærbare. Sagen er, at jeg ikke bruger min bredbåndsforbindelse til at downloade tunge filer, men stort set kun til at søge oplysninger på internettet. Derfor behøver jeg ikke betale for store datamængder, og på den måde er jeg sluppet ret billigt i udgift til mit mobile bredbånd.

Hjemme i privaten har jeg også billigt internet, for jeg er single og hører ikke til den gruppe mennesker, som flittigt downloader musik eller film fra nettet. Ret beset gør jeg det aldrig, så heller ikke her har jeg brug for at kunne håndtere ret store mængder data.

På min togrejse forleden dag sad der en anden mand overfor mig i toget. Også han benyttede rejsen til at arbejde på sin computer. På et tidspunkt kom vi til at snakke om fordelene ved at kunne udnytte rejsetiden til noget fornuftigt, og for ham var det en endnu større fordel end for mig, viste det sig. Han kører nemlig en gang hver uge med tog helt fra Aarhus og til København, så han har betydeligt flere timer i toget, end jeg har. Også han havde tidligere foretrukket at køre i bil, men ændrede også på sin rejseform, da det blev muligt at komme på nettet fra toget.

Han fortalte også om sit mobile bredbånd, som han også bruger i sit sommerhus, men han har valgt en noget højere hastighed end min, men til gengæld kan jeg prale af at have det billigste bredbånd.

Omkring Forfatteren:
Oline elsker nettet, og hun elsker at skrive. Derfor ser du hende tit rundt omkring.