Årets impulskøb: Espressomaskine

Årets impulskøb: Espressomaskine

Nu ved jeg hvad der menes med en god kop kaffe, og hvorfor har jeg dog ikke fundet ud af dette for mange år siden. Efter et besøg hos et vennepar forrige uge, blev jeg budt en kop frisk espresso fra deres espressomaskine, som de var utrolig stolte over. Jeg har svært ved at blive imponeret over noget som kaffe, men måtte bide i det sure æble og til sidste lade mig imponere. Kaffen var uden sammenligning den bedste jeg havde fået.

Derfor besluttede jeg mig også for at investere i en espressomaskine, og efter at have gennemsøgt markedet for de hundredevis af forskellige espressomaskiner, faldt valget på en fuldautomatisk maskine. De fylder alvorligt meget på køkkenbordet, men er omvendt også en smuk genstand at have stående som tiltrække meget opmærksomhed.

Tidligere brugte jeg min Melitta kaffemaskine, som har været min trofaste følge hver morgen gennem cirka 10 år, og dagligt har givet mig en balje kaffe at vågne op til. Dette kan dog ikke sammenlignes med den kaffe som drypper ud af min nyerhvervede “supermaskine” – godt nok kun en kop af gangen, men har jeg i virkeligheden brug for mere? Kaffesmagen er meget mere koncentreret når der bruges hele bønner, som males direkte inden brygning. Sundhedsmæssigt bilder jeg mig også ind, at det er sundere at få et skud friskmalet kaffe end en kande “kaffe” baseret på pulveret fra enten BKI eller Merrild.

Jeg har valgt en model hvor der er indbygget mælkekande, og får næsten altid en stor cappuccino at starte dagen på, mens jeg surfer dagens nyheder inden arbejde. En drik som er utrolig behagelig med luftigt mælkeskum på toppen, og som jeg selv kan justere styrken på via knapperne på fronten. Føler lidt at jeg er kongen af kaffeland, da jeg kan lave alverdens varianter med fingerspidserne 🙂

Derfor må min opfordring med dette indlæg være, at du seriøst skal overveje at anskaffe eller ikke mindst bare prøve en kop kaffe fra en rigtig espressomaskine. Når først du har lært at kende duften af den gode kop kaffe, vil du ikke længere nyde kaffen der serveres i kantinen på arbejdet, i venteværelset hos lægen eller hos din dine forældre. Jeg selv må siges at være nybegynder på området, men har allerede nu eksperimenteret med de første 3 forskellige slags bønner og jeg har været heldig, da jeg har nydt dem alle. Men pas på, for det kan altså godt blive en dyr fornøjelse, hvis du pludselig forelsker dig i god espresso 😉 Til gengæld, kan du også være sikker på at du nyder hver eneste tår. Det gælder jo bare om at sørge for at det ikke bliver en hverdagsting, men at man kun drikker det, når man virkelig har lyst.

Et godt råd når du skal finde bønner, er at finde en af de mange mindre butikker omkring centrum, hvor de selv rister bønnerne. Dette sikrer at du altid får friskristede bønner, og så har de ofte en helt utrolig stor viden omkring produkterne, så de kan guide dig til det rette valg. Prøv blandt andet en tur i Risteriet i studiestræde, de ved hvad de har med at gøre og udover butikken har de også en hyggelig kaffebar som frister.

Omkring Forfatteren:
Hej jeg hedder Jeppe og er far til Sebastian. Jeg elsker gadgets og er stor Apple fanatiker, hvilket mange af mine indlæg formentlig vil komme til at bære præg af.