Vejrstation og udendørs belysning

Vejrstation og udendørs belysning

Det var en god ide, vores voksne børn havde fået med hensyn til min runde fødselsdag i sidste måned. De havde nemlig valgt at give mig en vejrstation i fødselsdagsgave. De har selvfølgelig lagt mærke til, at jeg på mine gamle dage er begyndt at følge en hel del med i, hvordan vejret arter sig. Jeg aflæser det udendørs termometer en del gange i løbet af en dag, og ude i haven har jeg en gammeldags regnmåler stående, men den viser ikke nedbørsmængderne ret præcist.

Min nye vejrstation viser via en enhed, der sender trådløst til hovedstationen inde i huset, nedbørsmængden for den seneste time eller de seneste 24 timer. Den viser selvfølgelig også temperaturen både udendørs og indendørs, ligesom der er barometer og et radiostyret ur i den. Men det bedste er næsten, at jeg kan slutte den til min computer og indlæse de data, der er lagret i vejrstationen, hvorefter jeg kan følge vejret udvikling gennem en lang periode. Det bliver helt sikkert en ny hobby for mig.

Lidt mere nede på jorden var den fødselsdagsgave, som naboerne på vores villavej havde skillinget sammen til. De gav mig nemlig en ny postkasse, men selv om den gave nok er lidt mindre spændende, er den bestemt meget velkommen. Vores gamle postkasse har set bedre dage, og samtidig træder der snart nye regler for placeringen af de udendørs postkasser i kraft.

De nye regler sætter præcise mål for, hvor højt over jorden, sprækken på postkassen må befinde sig. Som jeg har forstået det, er det meningen at vores postbud, der kører på knallert, skal kunne lægge post i kassen uden at stå af knallerten for at spare tid. Det betyder selvfølgelig også, at postkassen ikke længere må sidde på selve huset, men skal helt ud til fortovet med front ud mod vejen.

Nu nærmer tidspunktet for ikrafttræden af de nye regler for postkasser, så nu er det på tide at få den nye sat op på den rigtige måde. Derfor var jeg i går i byggemarkedet for at købe nogle stolper, jeg kan montere postkassen på. Jeg flottede mig lidt og købte stolper i teaktræ, som er let at vedligeholde med olie og meget holdbart.

Ekspedienten i byggemarkedet anviste mig nogle beslag fra NKT, som han anbefalede mig til at samle stativet til postkassen med. Han var også så venlig at fortæller mig et par fiduser til opsætningen af stativet med teaktræsstolperne, så jeg nemt kunne give postkassen den rigtige placering.

Og så var det, han spurgte, og jeg havde noget udendørs belysning ved indkørslen til vores hus. Det har jeg selvfølgelig, og han foreslog så, at jeg købte en fiks lille udendørs lampe, som de netop havde fået i sortimentet. Det er nemt nok at trække strøm til den fra en anden udendørs lampe, mente han.

Den lille lampe er specielt velegnet til at sætte ved sådan en postkasse, og han ville garantere mig, at hvis jeg opsatte sådan en lampe over postkassen, ville jeg blive populær hos postbudene. Så den købte jeg også.

Omkring Forfatteren:
Oline elsker nettet, og hun elsker at skrive. Derfor ser du hende tit rundt omkring.