Træls at skulle bruge advokat her

Træls at skulle bruge advokat her

Det er ikke meget, jeg har trukket på advokatstanden i min tid. Første gang, jeg overhovedet var i kontakt med en advokat, var da min kæreste og jeg købte vores første ejerbolig, fordi vi skulle flytte til Aarhus, hvor min kæreste havde fået et godt job, mens jeg selv i forvejen arbejdede i en virksomhed i udkanten af Aarhus.

Da vi havde fundet en ejerlejlighed, vi gerne ville købe, henvendte vi os til en boligadvokat i Aarhus (Dem her), så vi med hans hjælp kunne være sikre på, at handelen gik rigtigt til. Der var faktisk ikke nogen ben i den handel, som var helt regulær og uden skjulte ting, der kunne ramme os senere. Som advokaten udtrykte det, var der tale om et ganske almindeligt ejerskifte af standardtypen, og vi slap da også forholdsvis billigt for hans vejledning og skrivning af skøde.

Senere blev min kæreste og jeg gift, og vi har fået to dejlige børn, som nu er voksne, selv om de endnu er ret unge, nemlig 21 og 19 år. Vi boede nogle år i vores ejerlejlighed i Aarhus, men da børnene kom til, begyndte det at knibe med plads, så vi skiftede lejligheden ud med et dejligt hus i en forstad til Aarhus.

Vores tilværelse har nok forment sig ret normalt. Vi har haft travlt med hver sin erhvervsmæssige karriere, men har heldigvis også haft mulighed for at holde nogle dejlige ferier i årenes løb.

Da det sidste af vores børn flyttede hjemmefra for et lille år siden, var det som om der opstod et tomrum i vores daglige liv. Det er nok ikke unormalt, men hos os bevirkede det, at vi begge to fik øje på, at vi vist var gået lidt i stå i forhold til hinanden. Vi har haft så travlt med vores arbejde, at vi mere eller mindre har glemt at dyrke parforholdet, og det har slået nogle skår.

Nu, hvor der ikke længere er hjemmeboende børn at tage hensyn til, er vi nået til det punkt, at vi nok begge vil have det bedst med, at vi flytter fra hinanden, for vores parforhold er blevet til en kedelig rutine, som ingen af os har det godt med.

Vi har nu været separeret i et halvt år, og min kone har i mellemtiden fundet sig en ny kæreste, som hun har planer om at flytte sammen med. Derfor må det være på tide at blive lovformeligt skilt, og det regner vi begge to med vil gå nemt, for vi er helt enige om det hele, også om hvordan vi skal dele vores ejendele og en lille nettoformue. Og hun har jo sit tøj – og jeg har mit 🙂

Men vi har begge et ønske om, at den anden ikke senere fristes til at stille nye krav, så vi har i fællesskab henvendt os til en skilsmisseadvokat (kan anbefales til skilsmisse) for at få udarbejdet en bodeling, som binder os begge. Vi skal til møde hos advokaten i næste uge, så vi har sammen nedskrevet de mundtlige aftaler, vi på forhånd har indgået. På den måde regner vi med at spare dyrt betalt tid hos advokaten.

Omkring Forfatteren:
Oline elsker nettet, og hun elsker at skrive. Derfor ser du hende tit rundt omkring.