Studietrøjer tager tid at lave

Studietrøjer tager tid at lave

Er du en af de mange der netop står og skal afsted på studietur, og som liiiige har glemt at få samlet klassen til at bestille de ufravigelige studietrøjer? Så kan du være en af de uheldige der ikke når at få sit tøj, mange tror nemlig at de kan få leveret deres studietrøjer næsten ligeså hurtigt som helt normalt tøj, det er bare ikke altid tilfældet.

At trykke tøj tager alligevel lidt tid, men det er egentlig ikke det der er problemet, men derimod et klassisk flaskehals problem. Typisk tager gymnasierne af praktiske årsager afsted indenfor den samme måned, og det betyder at der op til turen kommer ufatteligt mange bestillinger på studietrøjer.

Som datoen for turen nærmer sig, bliver de klasser der egentlig havde fravalgt det, overtalt da flere andre klasser køber nogle sjove studieturstrøjer. Dertil er der nogen der har været langsomme, og endda glemt at bestille i god tid pga. travlhed med ogpaver og prøver. Det betyder at der i de sidste uger op til klassernes afgang bliver et ufatteligt pres på at få lavet tøjet hurtigt.

Derfor er det ikke unormalt at mange klasser må blive skuffet af en lokal eller specialiseret trykker. Det er derfor en absolut nødvendighed at man tager stilling til trykket, trøjerne og farvevalg i god tid inden en studietur. Der er ikke noget mere sørgeligt end at få trøjerne lige når man kommer hjem fra studieturen, for da indser man at man bare skulle have været en anelse hurtigere – så kunne trøjerne have kommet med på rejsen alligevel.

Selvom trykkerne hjertens gerne vil have din bestilling, så er de tilbageholdende med at give dig nogle garantier når du er så tidspresset. Det er dog altid en god ide at sende en email og få en eventuel bekræftelse på skrift at trykkeren, så har du dit på det rene. Det bedste ville være at bestille 3-4 uger inden afgang, så er du formegentlig garanteret at modtage trøjen inden det er forsent.

Det er dog vigtigt ikke at undervurdere hvor lang tid det tager at bestille, og her får du et lille eksempel der godt kan vise hvor lang tid det kan tage at få tryk på tøj.

1. Skal vi have vores egne studietrøjer, og hvem står for det?

Oftest bliver selve trøjerne overskygget af en diskussion om hvor studieturen skal gå hen, men det er vigtigt at tage snakken omkring studietrøjerne samtidig. Det er også vigtigt at der er en person i klassen der tør tage ansvaret for bestillingen, og som kan holde styr på alle de løse ender.

2. Hvordan skal trøjerne se ud?

Næste skridt er ofte at finde ud af hvordan trøjerne skal se ud, og her kan demokrati virke ganske langhåret. Hvilken farve skal sweatshirten have? Skal den have hætte på? Hvilken farve skal trykket have? Og hvordan skal motivet se ud?. Typisk er det smart at blive enige om farver, og så evt. lade folk byde ind med tegninger og så lave en fælles afstemning.

3. Har du penge så kan du få, men har du ingen…

Næste skridt er nok det der volder flest problemer, nemlig indsamlingen af penge. Måske har folk ikke lige pengene på kontoen, nogle betaler i kontanter, og andre overfører via netbank – og nogle glemmer måske at betale?. Det tager typisk mere end en uge, og det er altid smart at indsamle pengene omkring den første i måneden så ens medstuderende har penge på kontoen.

Når alt dette er sket, er der gået et godt stykke tid. Typisk er det der tager længest tid selve indsamlingen af penge. Påregn 1-2 uger til indsamling af penge, men husk at det sagtens kan ske mens man finder ud af trøjetryk, farve og så videre. Selve design og det at nå til enighed kan også tage 1-2 uger, så en bestillingsprocess på 2-4 uger er altså ikke helt unormal. Så det handler om, ligesom Mærsk Møller sagde, at have rettidigt omhu.

Omkring Forfatteren:
Jeg hedder Mikkel og er en frisk ung fyr der tilbringer tiden med at studere og opleve verdenen med min kæreste. Jeg elsker også design og indretning;)