Økologisk skønhed med økologisk hudpleje

Økologisk skønhed med økologisk hudpleje

Det er gennem den seneste tid blevet yderst populært og leve grønt og sundt. Økologi har før været rettet mod fødevarer og husholdningsprodukter, men er i stigende grad også begyndt og gælde hudpleje. Tager man en lille tur gennem de forskellige skønhedsafdelinger, vil man se et stigende antal af økologiske produkter på hylderne.

Skal man ud og vælge økologisk hudpleje skal man dog have tungen lige i munden. Der findes en lang række certificeringsordninger, hvor kravene varierer meget efter hvilken ordning der er tale om. For eksempel garanterer det engelske Soil Association at minimum 95 procent af ingredienserne er økologiske. Det franske EcoCert garantere minimum 10 procent økologiske ingredienser, mens det tyske BDIH garanterer at ingredienserne er naturlige, men ikke nødvendigvis økologiske. På grund af alle disse ordninger, er man som forbruger nødt til, at kigge mere kritisk på indholdet frem for certificeringerne. Som hovedregel bør man gå efter de certificeringer, som er kontrolleret af myndighederne eller interessenter som for eksempel miljøorganisationer eller forbrugerråd, da der er en uafhængig kontrol af certificeringen.

Vil man gerne købe økologisk hudplejeprodukter, hvor der ikke er anvendt pesticider i de planter, som er anvendt i cremen, så er en økologisk creme et rigtigt godt valg. En ren hud og en sund hud, får du ved brug af økologiske hudplejeprodukter. Økologi handler samtidig om, hvordan vi behandler miljøet og naturen. Ved de økologiske produkter sikre du dig altså en økologisk tankegang hele vejen fra produktets start til indkøbskurven. Med økologi er der fokus på miljøet og produkterne indeholder ikke skadelige stoffer. De må ikke indeholde hormonforstyrrende stoffer eller andre stoffer som kan være skadelige så som parabener. Desuden har de fleste økologiske produkter også krav til emballage, hvordan de håndtere deres affald samt deres ressourceforbrug.

Når man skal vælge sin økologisk hudpleje er det også meget vigtigt at man kender sin hudtype. Man har nødvendigvis ikke den samme hudtype hele livet igennem. Udover generne, så afhænger hudtypen også af kost, klima og hormonelle forandringer. Faktisk så har otte ud af ti ikke en normal hudtype, men en hudtype som kræver særlig pleje. Mange er ikke klar over, hvilken hudtype de har og kommer derfor til at fejl pleje deres hud. Normalt skelner man mellem fem forskellige typer hud, nemlig normal, fedtet, tør, sensitiv og kombineret hud. Man skal også huske, at uanset hvilken hudtype man har, så har huden forskellige behov alt efter hvilken årstid der er. En tommelfingerregel er, at man klæder huden som man gør ved kroppen. Med dette menes der, at om vinteren skal der ekstra hudpleje på og om sommeren skal det være mere let.

Nødvendigvis behøver man ikke og holde sig til den samme serie af produkter. Man skal bare være opmærksom på, at produkterne arbejder sammen. Altså skal man ikke bruge en rensecreme som er oliebaseret med en skintonic som er vandopløselig. Eller en let rensemælk, hvor man bagefter bruger en stærk affedtende skintonic.

Dette var lidt fif til, hvordan du får en skøn økologisk hudpleje. God fornøjelse til dig.

Maja

Omkring Forfatteren:
Mit navn er Maja og jeg er online skribent her på bloggen og andre steder på nettet. Jeg skriver om det der interessere mig og om de ting jeg finder vigtige i hverdagen. Håber du finder mine artikler interessante og du vil kommentere på dem.