Modeblog – Hvad indebærer dette nye fænomen?

Modeblog – Hvad indebærer dette nye fænomen?

Definitionen på en blog er ret bred. Nogle, bruger sin blog som en slags dagbog, hvor vedkommende skriver om sig selv og sine erindringer. Andre, bruger sin blog til at holde venner og familie opdatereret med forskellige begivenheder. En blogger, kan også blogge om sine tanker. Tanker, som man på den måde vil kunne vende med andre – og måske endda få feedback på. Blogs, bruges også kommercielt. Virksomheder (fx), kan på den måde opdatere sine kunder på en simpel måde. En simpel måde, som skaber ”dialoger” mellem kunde og virksomhed.
Og i dette tilfælde modeblogge!

Hvad er en modeblog egentlig? hvad er det som gør en modeblog helt speciel som onlinemedie? Der er ingen tvivl om, at modeblogge er blevet et så voksende fænomen, at selv de store modeblade holder øje med hvad der sker.. For hvorfor købe et blad til 50+ kr., når du kan læse tusindvis af modeblogs på nettet (GRATIS), hvor hver en blog indeholder forskellige synspunkter og en autenticitet som ikke findes andre steder. En autenticitet, der opstår mellem læser og skribent.

Og apropos skribenterne.. Modebloggere blogger fordi, at de elsker at blive anerkendte og få en masse lækkert feedback fra deres mange læsere. Hvem ville ikke også elske det? Det, at være god til noget – og at folk kan se det – er måske ikke så skidt endda.
Her kan du se et eksempel på et indlæg omkring jumpsuit til kvinder, som er skrevet på en modeblog.

Alle kan modeblogge. Alle. Det er det der gør, at så mange begynder at blogge. For ja, der er ingen grænser – om du så enten vil bruge din blog til at føre dagbog, eller om du mere er typen der vil modeblogge, er dit eget valg. Der er ingen krav. Valgmulighederne er uendelige. En blog, er kort sagt det du gør den til.

Der er rigtig mange delte meninger om modeblogs – en masse positive holdninger, men dog også en del negative. Men sådan er det jo med cyberspace, alle har ret til at ytre sig. Jeg er personligt selv en stor tilhænger af modeblogs, fordi at jeg synes, at det er utroligt fascinerende at få ”lov” til at se en andens person stil og holdninger om diverse designere fra den – til tider – lidt specielle vinkel ad. En af de ting som jeg er beyndt på er ikke at købe så meget tøj, men derimod nogle enkle fede ting. Førhen kunne jeg godt finde på at købe en masse tøj som jeg så ikke kom til at bruge ret meget. Så vil jeg hellere betale noget mere for en enkel ting og så bruge den ting, fremfor at brug lidt penge på en masse skrammel.
Det kræver et mod for at turde springe ud i at blogge offentligt. Et mod, som mange – inkl. mig selv – ikke besidder. Derfor, skal man huske på, at ”behandle” modebloggere ordenligt – de har trods alt ikke gjort dig noget, de gør bare det, de elsker og har lyst til at gøre. Nemlig at blogge.

 

Omkring Forfatteren:
Hej jeg hedder Jeppe og er far til Sebastian. Jeg elsker gadgets og er stor Apple fanatiker, hvilket mange af mine indlæg formentlig vil komme til at bære præg af.