Mads og tøjet

Mads og tøjet

Vores søn Mads har indtil nu aldrig interesseret sig ret meget for sin påklædning. Et par cowboybukser og en T-shirt om sommeren eller en sweatshirt i den kolde årstid er det, der bliver hevet frem fra garderoben hver dag.

Men nu skal Mads konfirmeres, og det har bestemt skærpet hans interesse for påklædningen, for man skal selvfølgelig være så smart som muligt på den store dag. Han og kammeraterne taler meget om tøj til konfirmationen, som finder sted om godt en måned, og det handler ikke kun om, hvilken slags tøj, de skal have på, men også hvilke tøjmærker, der er in for tiden.

Min mands og mine drømme om en velfriseret konfirmand i hvid skjorte og et par pæne, mørke bukser kan vi med garanti godt opgive, for det er ikke den slags påklædning, de unge drenge selv vil vælge, og vi er selvfølgelig ikke interesserede i at påtvinge ham noget, han ikke befinder sig godt i.

Forleden dag kom Mads og fortalte, at flere af kammeraterne havde valgt at købe deres tøj i en af de mange net butikker, der forhandler den slags. Jeg slog mig lidt i tøjret, for dels har jeg faktisk glædet mig til at gå ud i en rigtig tøjbutik og købe konfirmationstøj til Mads, dels kan man vel ikke være helt sikker på, at tøjet passer ordentligt, hvis man ikke har prøve det først.

Men Mads holder fast ved, at han helst vil have det købt i en net butik, og den type tøj, de unge knægte går i, behøver i øvrigt ikke sidde så perfekt. Og da Mads er nogenlunde normalt bygget for sin alder, kan det jo nok ikke gå helt galt.

Så nu har Mads kastet sig over internettets udbud af herretøj i den ungdommelige stil. Vi har aftalt, at han i ro og mag skal finde ud af, hvad han selv helst vil have på, hvorefter vi så kan kigge på det sammen.

Her i dag kom hans så med en nydelig liste, han havde skrevet, så han kunne finde tilbage til de udvalgte beklædningsgenstande. Vi satte os sammen ved computeren, og Mads startede med at vise mig en farvestrålende T-shirt af mærket Superdry, som jeg i øvrigt kendte i forvejen, fordi jeg sidste sommer købte et par shorts til min mand af det mærke.

Næste punkt på dagsordenen var en jakke, som han kan have på til udendørs brug, for i maj måned, når konfirmationen finder sted, kan man jo ikke regne med alt for høje temperaturer. Mads havde udset sig en jakke fra Franklin & Marshall, som jeg bestemt aldrig har stødt på før. Men den så smart ud, så jeg havde ikke noget at indvende mod hans valg.

Det havde jeg heller ikke, da han viste mig et par sko – ellers måske snarere halvstøvler – fra HUB. Ganske vist kunne jeg da godt drømme om et par blankpolerede sorte sko til konfirmationen, men det er vist ikke lige de unges smag i dag, så Mads fik sin vilje også på det punkt.

Omkring Forfatteren:
Oline elsker nettet, og hun elsker at skrive. Derfor ser du hende tit rundt omkring.