Uhørt lave charterrejser i 2011

Uhørt lave charterrejser i 2011

For et par dage siden læste jeg et længere indlæg i en dansk avis om at charterrejserne i år kommer til at være uhørt billige. Ikke nok med at de bliver billigere fordi der er øget konkurrence, men samtidig har mange danskere (åbenbart) også valgt at holde ferie hjemme i Danmark. Det gør at rejseselskaberne står tilbage med en masse rejser som de ikke kan få solgt.

Er det løgn?

Det der undrer mig og som har undret mig hvert eneste år er, at det er den samme historie igen og igen. Hvert eneste år i april eller maj kommer Stig Elling fra Startour med en eller anden sølle forklaring på hvorfor alle deres rejser er så billige og hvor synd det er for dem, at de blive nødt til at dumpe priserne.

Hvis man så vælge at kigge på priserne, så viser det sig, at de slet ikke er billigere end de plejer at være. Det er simpelthen et påskud til at få folk til at kigge på rejser. For når først man er i gang med at kigge, så kan man jo lige så godt tage af sted. Nu er hovedet jo sporet ind på ferie.

Det er et smart trick og det virker hvert år, men jeg synes det er en lidt forkert måde at drive forretning på.

Tag hellere en afbudsrejse

I stedet for at kigge på rejser fordi Stig fortæller dig at de er billige, så skulle du meget hellere lave lidt research af hvor du faktisk kan finde de billigste rejser.

Der er mange muligheder for at komme af sted relativt billigt, hvis du har mulighed for at rejse med kort varsel eller uden for sæsonen.

Den billigste løsning er dog at tage af sted på et afbud og derfor er der også rigtig mange der leder efter billige afbudsrejser på nettet. Flere store portaler kæmper om at få lov til at sende danskerne til udlandet på afbud. Der er nemlig gode penge at hente i det.

Men tænk dig om

Tænk dig omFordelen ved at rejse på et afbud er naturligvis, at du kommer af sted for meget færre penge. Ulempen er dog, at du ikke selv frit kan vælge hvor du kommer hen. De rejser der bliver udbudt går dertil hvor de fleste ikke vil hen og derfor prøver rejseselskaberne at sælge dem billigere på denne måde.

Mange afbud gælder også kun for selve flyet og når flybilletten er købt, så skal du altså stadig ud og finde et sted at bo. Mange hoteller er væsentligt dyrere at booke når man er privatperson, end hvis de bliver booket gennem et bureau som har forhandlet gode aftaler.

Så selvom et afbud lyder billigt, så er det vigtigt at du regner på det hele inden du vælger at trykke ”betal”, da du i værste fald kan komme til at betale mere end hvis du købte en rejse til fuld pris og dermed kunne komme derhen hvor du allerhelst ville.

Billige rejser er fine, men man skal kigge sig for.

Omkring Forfatteren:
Som far til en lille dreng er der altid noget at se til. Sammen med en gruppe andre skribenter holder vi denne side fyldt med ting der optager os i hverdagen.