Kvindemoden for efteråret 2012

Kvindemoden for efteråret 2012

Modeverdenen er en finurlig størrelse i forhold til, at den altid er et par sæsoner foran den tid, der står i kalenderen. Selvom sommeren kun lige er blevet sparket i gang, kan du derfor allerede nu spotte, hvilke tendenser der gør sig gældende inden for dametøjsmoden i efteråret og vinteren 2012/13.

Til dit held har de forskellige designere heldigvis været opmærksomme på, at der er økonomisk krise, så der vil være mulighed for at genbruge meget af det tøj, som du allerede har anskaffet dig fra foråret og sommerens kollektion. En af de ting, der kommer til at gå igen i efterårets og vinterens kollektion, er den farvestrålende garderobe. Sort, brun og grå plejer at være klassiske farver for efteråret og vinteren, og det vil det som sådan også være for 2012/13. Dog peger tendensen i retning af, at du kan style de traditionelle efterårsfarver med forårets og efterårets pastelfarver samt stærke farver. Det vil give din efterårsgarderobe kant samtidig med, at du følger modebilledet.

I forlængelse af det med farver, så er der naturligvis defineret en it-farve, som kommer til at præge meget af efterårs- og vinterkollektionen. Under Copenhagen fashion week, var der en bestemt farve, der gik igen på alle catwalks, hvorfor dette må betragtes som værende it-farven. Denne farve var lysegrå i forskellige nuancer, så hvis du vil være sikker på at ramme moden, kan du allerede nu begynde at holde øje med tøj i denne farve.

Et andet fænomen, som går igen fra forårets og sommerens kollektion, er det kvindelige udtryk. Skjorter, pencilskirts og de feminine snit vil komme til at gå igen, og kjoler generelt vil være et stort hit for den kommende sæson. Kjoler og nederdele fra foråret og sommeren kan derfor genbruges, og for at holde varmen kan du eventuelt sætte dem sammen med et par lysegrå tykke strømpebukser. Ud over feminine snit, vil der også være fokus på et enkelt snit, som generelt præger skandinavisk design. Tøjet skal være simpelt i sit design, og det er der heldigvis rigtig mange danske designere, der evner.

Følger du ovenstående fire tendenser, kan du med ro i sindet gå efteråret i møde i modens tegn. Har du allerede nu fået mod på at give dig i kast med at gøre garderoben efterårsklar, så kan du med fordel gå i gang med at kigge rundt hos forskellige online shops og se, om de så småt er begyndt at få noget tøj hjem til efteråret. Et af de steder, du kan lade dig inspirere, er www.dametoejonline.dk. Denne hjemmeside har samlet en masse billigt modetøj fra diverse online shops med henblik på at gøre det nemt for dig at danne dig et overblik over det tilgængelige tøj på nettet. Hjemmesiden fungerer derfor som et udstillingsvindue for forskellige onlineforhandlere, hvor den dirigerer dig videre til den respektive forhandler, såfremt du ønsker at købe tøjet. En anden fordel ved hjemmesiden er, at den kun repræsenterer anerkendte forhandlere på nettet, såsom smartgirl, så du er sikker på at gøre en god handel.

Omkring Forfatteren:
Jeg hedder Birgitte og skriver for det meste om husholdning og gode råd. Håber du får glæde af mine artikler.