Ismaskinen sendt fra himlen

Ismaskinen sendt fra himlen

Min kone og jeg er begge ret glade for is, og vores lille søn, Benjamin, på 1½ år elsker det simpelthen, når vi en sjælden gang får is. Det sker ikke så tit, da vores søn er allergisk over for æg, og vi skal derfor være meget opmærksomme på, hvilken is vi køber, da flere is enten indeholder æg eller kan indeholde spor af æg. Derfor har Benjamin da også primært fået is, når vi selv har lavet det, da vi så kan være 100 % sikre på at isen ikke indeholder æg – og det sker ikke så tit at vi laver is, selvom vi gerne ville, da det kan være ret tidskrævende.

Vi havde i et stykke tid snakket om at anskaffe os en ismaskine, men det blev bare aldrig til mere end snakken. Da Henriette og jeg blev gift for 3 uger siden, havde vi så ønsket os en ismaskine i bryllupsgave, da det ville gøre det noget nemmere og hurtigere at lave isen selv, og vi var så heldige også at få en – den stod godt nok også øverst på ønskesedlen.. Og den er da også med stor succes blevet brugt et par gange siden brylluppet – for at finde den rigtige ismaskine, brugte vi i stor grad Annes blog på http://ismaskiner.net.

Vi har indtil videre primært lavet flødeis, da den meget kraftige sorbet-smag stadig kan være lidt for meget for vores søn, selvom det forsvinder hurtigt alligevel – det er trods alt stadig is. Men når vi nu endelig skal have is, så skal knægten vel også forkæles og så have det han rigtig godt kan lide. Vi laver primært isen med frugtsaft og frugtstykker, da frugt også altid er populært hos ham, og så kan man vel næsten kalde det en sund is, når nu der er masser af frugt i. Isen forsvinder i hvert fald ret hurtigt, når det bliver sat foran ham, og det er sjældent at der er is til mere end 2 dage, når vi har lavet en stor portion i ismaskinen.

Og ismaskinen kom virkelig som sendt fra himlen. Med det varme sommervejr, som vi jo alle sammen håber på at få i år, så er det den optimale måde at få kølet Benjamin lidt ned på, så han ikke bliver alt for varm. Som alle forældre ved, så kan små børn godt have svært ved at forstå at de har det varmt, og det kan også til tider være svært at få væske nok i dem, når det nu er meget varmt udenfor. Vi har fundet ud af, at hvis Benjamin ikke rigtig vil spise eller drikke noget, så skal vi bare servere is og kakaomælk for ham, og så forsvinder det hurtigere end man skulle tro var muligt. Han er selvfølgelig stadigvæk ikke så gammel, så det er ikke så tit det sker. Efter lidt is sover han rigtig godt, og babyalarmen er helt stille. Han plejer nu også at være ganske god til at spise og drikke selv, så normalvis er der ingen problemer. Så det er for det meste bare når han skal forkæles lidt.

Og når det nu bliver rigtigt sommervejr, så skal han da også forkæles. Og når vi andre skal afkøles med en is, så skal han jo selvfølgelig ikke snydes. Og med ismaskinen kan vi gøre det med god samvittighed uden at risikere at han får æg. Vi ser i hvert fald frem til sommeren med en glad og tilfreds dreng, der nok skal blive lidt forkælet en gang imellem.

Omkring Forfatteren:
En dreven mand med hang til at skrive artikler og deltage i online debatter. Jeg elsker at blogge og forsøger at gøre det til en livsstil.