Hårfarve til fruen

Hårfarve til fruen

Jeg fik denne historie sendt fra Holger, der er en af mine gamle venner – og den vil jeg da lige dele med jer!

Hun var bestemt ikke begejstret, hende min hustru gennem snart 25 år. Hun udstødte et irriteret suk, da hun stod foran spejlet i badeværelset og fik øje på et par grå hår foran i hendes hårpragt. Øv, sagde Lise, dem ville jeg egentlig godt have undværet, men i min alder er det nok naturligt, at de første grå hår titter frem.

Tja, sagde jeg lidt drillende, det er nu langt fra de første, for du har gennem et stykke tid haft nogle omme bagpå, med de er jo ikke så synlige for dig selv, så det har du åbenbart slet ikke opdaget endnu.

Lise er nok ikke den eneste kvinde i verden, der ærgrer sig over de første grå hår. Det kan selvfølgelig ikke skyldes udseendet, for grå hår er da pæne. Nej, det må være det tegn på en snart helt svunden ungdom, der nager dem. De har det jo sådan, at de helst skal lige en på 29 år flere årtier efter, at de passerede den alder.

Nå, men den lille passiar i badeværelset blev starten på et nyt indkøb fra Lises side. Hun ville med himlens vold og magt skjule, at hun nærmede sig de 50, så hun startede med at købe en flaske hårfarve, der i farven var så tæt på hendes oprindelige hårfarve, som det var muligt. Hun havde valgt at holde fast i sin naturlige hårfarve, for hvis andre (læs: veninderne) kunne konstatere, at hun havde skiftet hårfarve, ville de helt sikkert tænke, at det nok var et tegn på, at hun var begyndt at blive gråhåret.

På hylden i brusenichen kunne jeg også konstatere en helt ny slags hårshampoo, som hun i hvert fald ikke tidligere har brugt. Hidtil har hun klaret sig med en af den slags shampoo, man bare køber i supermarkedet, men den gik åbenbart ikke længere.

Nej, forklarede Lise, når man har farvet sit hår, er man nødt til at bruge en shampoo, som er specielt egnet til farvet hår. Så holder farven længere, og jeg har i øvrigt også købt en conditioner til håret, som yderligere får det hele til at se ægte ud.

Jeg kunne godt se, at hendes hår var nydeligt – blødt og smidigt og ganske lækkert at røre ved. Og jeg gad i hvert fald ikke ærgre mig over de udgifter til forskellige former for hårprodukter, som hun nu havde kastet sig ud i, for Lise har aldrig brugt ret mange penge på sminke eller den slags.

Og så ville skæbnen, at hendes gode veninde, Karen, i går kom på besøg. Hun gav sig på et tidspunkt til at rose Lise, fordi hun holder sig i så god form og godt kan gå for at være 10 år yngre, end hun egentlig er. Det har Lise altid sat en ære i, og hun vejer ikke et gram for meget.

Men da Karen så nævnte, at Lise jo heller ikke en gang var begyndt at få nogle grå hår, havde jeg temmelig svært ved at holde masken. Lise snurrede rundt og kiggede hvast på mig, mens hun hvæste: Du holder bare din kæft!

Omkring Forfatteren:
Oline elsker nettet, og hun elsker at skrive. Derfor ser du hende tit rundt omkring.