Farver og striber i kombination med PowerPoint

Farver og striber i kombination med PowerPoint

Jeg har af og til besøg af diverse konsulenter og sælgere der forsøger at sælge mig et elller andet produkt. Det er som regel produkter, der er relevante for den position hvor jeg sidde ri – men alligevel er det ret sjældent jeg køber noget af den første der kommer. Hvorfor så det?

Det er egentligt meget simpelt – de er simpelthen for dårlige til at sælge deres budskab. Nogle kommer fuldstændigt uforberedt på hvem jeg er, hvem kunden er og hvad vores behov er. Andre kommer med en præsentation som der tydeligvis har været brugt ved omkring 200 andre kunder før mig og så er der de bedste jeg ved – dem der kommer med en Power Point præsentation der skal vise deres produkter, dem og hvad de kan gøre for mig. Lad mig bbare sige – der er langt mellem snapsene af dem der kan finde ud af at sammensætte en powerPoint præsentation.

Nu er jeg selvfølgelig også skadet af at jeg tidligt i min karriere valgte at deltage på et målrettet powerpoint kursus fordi jeg allerede dengang havde en rigtigt ivrig interesse for Power Point og de muligheder som programmet giver for at præsentere sit indhold på en sælgende og frisk måde. Herefter har jeg så været på en del forskellige Power Point kurser – ikke fordi jeg ikke kan programmet, men simpelthen for at få ny inspiration og nye øjne på de præsentationer jeg selv laver.

Det betyder så for mig at når der kommer en konsulent, underviser eller sælger der bruger Power Point så er jeg desværre for dem, meget fokuseret på at de bruger mediet korrekt og der må jeg sige de fleste de fejler. De mest klassiske fejl jeg oplever er:

– Slides fyldt med tekst

– Rød skrift

– mangelfulde eller irrelevante billeder

fik de bare styr på de 3 dele ville de med det samme kunne sælge deres produkt langt bedre til mig. Selvfølgelig er PowerPoint ikke det eneste saliggørende, men når man nu har et så fantastisk medie som det – hvorfor så ikke udnytte det til fulde. Jeg kan kun anbefale dem at komme på et PowerPoint kursus så hurtigt som muligt. Hvis man laver en søgning på nettet efter PowerPoint kurser så findes der et hav af kurser og meget dygtige leverandører man kan vælge. Man skal blot gå efter de målrettet virksomheds kurser det er helt klart der det bedste resultat det opnås.

Når jeg spørger ind til folks brug af Power Point så oplever jeg nogle gange, specielt ved sælgere, at de svarer at de ikke selv sidder og laver deres præsentationer men at det er der en service funktion i organisationen der laver for dem. Det giver selvfølgelig god mening i forhold til at spare tid for de dyre sælgere – men i forhold til indhold i præsentationen, der giver det bestemt ingen mening. Det ses også meget tydeligt i præsentationerne. Meget ofte er det standardiseret præsentationer uden nogen relevans til det behov jeg sidder med. Hvis sælgerne selv satte sig ned og lavede dem, så ville de lynhurtigt kunne gøre præsentationerne langt mere relevante for kunderne – samtidig med de kunne bruge den samme tid til at forberede spørgsmål osv. til kundemødet.

Omkring Forfatteren:
Jeg hedder Christian, jeg er passioneret IT underviser med hang til at motivere og glæde folk på mine kurser. Jeg arbejder meget med teambuilding og de teknikker der er i teambuilding til at lære folk nye og meget komplekse emner indenfor IT.