Skadelig stråling fra babyalarmer

Skadelig stråling fra babyalarmer

Ligesom alle andre trådløse apparater udsender babyalarmer også stråler. Der har i lang tid været snak om, at strålerne fra mobiltelefoner fx kan skade hjerneceller, når du har den oppe ved øret, samt skade mænds sædkvalitet, når de går rundt med den i lommen uafbrudt.

Manglende regler

Der findes desværre ingen regler for, hvor meget stråling en babyalarm må udsende, udover de gængse regler, der er lavet for trådløse apparater generelt. Det er EU der har lavet disse regler, der bl.a. siger, at trådløse apparater ikke må overstige 10 mW. Det er selvfølgelig utrolig ærgerligt, at der ikke findes nogen specifikke regler for netop babyalarmer på dette område, da man selvfølgelig helst vil have en babyalarm, der udsender så mindst mulige farlige signaler.

Skal man være bekymret?

Der er endnu ikke nogen forskning, der er kommet med beviser på, hvor farlig strålingen er – Og om den overhovedet ER farlig? Der er både eksperter, der mener, at det er fuldstændig ufarligt, mens andre har en helt anden mening.

Hos Babyalarm-Test.dk fortæller vi forældrene, at strålingen muligvis kan være farlig. Vi ønsker ikke at holde med den ene eller anden side, nu hvor der, i princippet, ikke er lavet noget ordentligt forskning på området, endnu.

Selvom forskningen på området er minimal, er der dog lavet nogle få tests, som viser at strålingen måske god kan have en lille indflydelse. De trådløse babyalarmer har i nogle af disse tests nemlig vist sig, at påvirke børnenes søvn til det dårlige.

Mobiltelefoners stråling påvirker hjernen

Som sagt er der endnu ikke lavet noget konkret forskning på påvirkningen af babyalarmers stråling, men det er der derimod af den stråling, som mobiltelefoner udsender. Testene som er lavet på baggrund af mobiltelefoner viser bl.a. at vores hjerneaktivitet øges, når vi holder en tændt mobiltelefon op til øret, hvilket medvirker til, at man kan komme til at tro, at den også kan påvirke ens baby.

Hvilke babyalarmer sender mindst stråler ud?

Der er selvfølgelig forskel på hvilken babyalarm du vælger, og hvor mange stråler den sender ud. For det meste har de billigere modeller tendens til, at sende flere stråler ud, end de lidt dyrere.

Der findes en særlig producent som er blevet særlig populær pga. deres minimale stråling deres produkter udsender. Uanset om stråling er farligt eller ufarligt, vil stråling jo aldrig være noget der gør noget godt for dit barn, så derfor bliver producenten Neonate, ofte anbefalet er fagfolk, deres nyeste BC6500d er utrolig skarp på stråling, men udover den lave stråling får man også en rigtig god babyalarm, med mulighed for at koble 3 babyenheder på samme forældre enhed.

Forholdsregler

Uanset hvilken babyalarm du bruger er der et enkelt tip, som gør, at dit barn vil blive mindre belastet af strålerne. Mange forældre placerer babyalarmen lige ved siden af babyens hoved, hvilket selvfølgelig er i bedste mening. Men har du en nyere babyalarm vil den også sagtens kunne høre dit barn, hvis du har den i fodenden – Og på den måde vil den være placeret længere væk fra dit barns hoved.

Omkring Forfatteren:
En dreven mand med hang til at skrive artikler og deltage i online debatter. Jeg elsker at blogge og forsøger at gøre det til en livsstil.